Scouting Activiteiten


Scouting spellen en programma's

Scouting is één van de grootste jongeren organisaties in Nederland. Elk dorp, stad of gemeente kent wel een Scouting vereniging. En dat is maar goed ook: Scouting is leuk en avontuurlijk.
Scouting is meer dan alleen kampvuurtje maken en vlaggen hijsen. Op Scouting leer je samen te werken en maak je vrienden voor het leven.

Als leiding weet je dit natuurlijk allemaal al! Toch is het als leiding soms lastig om elke week weer een leuk programma te maken. Wat niet wilt zeggen dat het nu niet leuk is. Maar je valt misschien wat vaker terug op bekende spelletjes of activiteiten dan je zou willen.

scouting activiteiten

Speltakken

Er zijn binnen een Scoutinggroep verschillende speltakken waarin kinderen van één leeftijdsgroep hun activiteiten en spel spelen:

  • bevers
  • welpen
  • scouts
  • explorers
  • roverscouts

Voor elke speltak (leeftijdsgroep) staan er op Spelactief leuke activiteiten en spellen om te doen.

Scouting opkomst ideeën

Leuke Scouting activiteiten zijn de basis van een goede Scouting opkomst. Een strak en duidelijk programma met echte scouting activiteiten. Maar een Scouting opkomst kost ook (meestal) enige voorbereidingstijd. Met die voorbereiding kan SpelActief je helpen.

SpelActief is dé plek waar je opkomst ideeën en Scouting activiteiten en spelletjes op kunt doen. In het activiteitenboek vind je een gevarieerd aanbod aan Scouting activiteiten.

Je kunt activiteiten zoeken per categorie, op alfabetische volgorde of door de zoekfunctie te gebruiken.