🏺 Geschiedenis

Hoe lang is de Chinese muur?


In het hart van China staat een monument dat zowel bewondering als verwondering opwekt - de Chinese Muur. Met een oorsprong diep geworteld in de geschiedenis en een lengte die de verbeelding te buiten gaat, nemen we je graag mee op reis langs dit wonder van architectuur en geschiedenis. Bereid je voor om te ontdekken hoe lang de Chinese Muur is en hoe dit kolossale bouwwerk de tand des tijds heeft doorstaan als symbool van menselijk uithoudingsvermogen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding Hoe lang is de Chinese muur?
De Chinese muur is met zijn enorme lengte een bijzonder bouwwerk.

Het Begin van de Chinese muur

De oorsprong van de Chinese Muur voert ons terug naar de 7e eeuw voor Christus. In deze tijd begon de bouw van wat later een van 's werelds meest iconische bouwwerken zou worden. Met een doel dat varieerde van verdediging tegen indringers tot het reguleren van handelsroutes, begonnen de vroege constructeurs van de muur hun indrukwekkende werk.

Eeuwenlange Inspanning

Een opmerkelijk kenmerk van de Chinese Muur is de duur van de bouw. Deze immense structuur heeft de tand des tijds doorstaan, omdat de bouwfasen zich over een periode van meer dan twee millennia uitstrekten. Het was pas rond het jaar 1500 dat de laatste hand werd gelegd aan dit grootschalige project, waarmee het een monument van ongekende volharding werd.

Meetlat van Grootsheid

Wanneer je je afvraagt hoe lang de Chinese Muur precies is, is het antwoord te vinden in de imposante afmetingen. De officiële lengte van de Muur, die zich door het landschap van China slingert, is maar liefst 21.196 kilometer lang. Dit indrukwekkende getal weerspiegelt niet alleen de fysieke omvang, maar ook de rijke geschiedenis en culturele betekenis die dit buitengewone bouwwerk met zich meedraagt.

Gerelateerde vraag