🚀 Techniek

Wat is het hoogste gebouw ter wereld?


In de voortdurend veranderende wereld van de architectuur blijft de drang om het hoogste gebouw ter wereld te maken groot. Van de Maastoren, die trots boven het Rotterdamse landschap uitsteekt, tot de indrukwekkende Burj Khalifa, die boven de wolken uitsteekt in Dubai.

Tekst gaat verder onder de afbeelding hoogste gebouw ter wereld
Het hoogste gebouw ter wereld steekt zelfs ver boven andere wolkenkrabbers uit.

Hoogste gebouw Nederland

Het hoogste gebouw van Nederland is de Maastoren, een kantoorgebouw in Rotterdam. Het gebouw is 165 meter hoog, telt maar liefst 44 verdiepingen boven de grond en twee onder de grond. Het gebouw ziet er indrukwekkend uit met zijn enorme hoogte maar het valt in het niet in vergelijking met de Burj Khalifa in Dubai.

Hoogste gebouw ter wereld

Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, is maar liefst 828 meter hoog. Het blijft echter moeilijk om de exacte hoogte te bepalen. Want Meet je naar de top, de hoogste verdieping of het dak?

Race naar de hemel

De race naar de hemel gaat door. In Jiddah, Saoedi-Arabië, wordt gewerkt aan een wolkenkrabber van iets meer dan 1000 meter hoog. Het is moeilijk voor te stellen hoe indrukwekkend dit zal zijn. Hoewel de toren oorspronkelijk in 2020 klaar zou zijn, ligt de bouw al enige tijd stil. Het is onzeker of de toren ooit zal worden afgebouwd.

Gerelateerde vraag